skip to Main Content

De app Stamps is er voor mensen in een medisch of gezondheidstraject en die hun verhaal willen delen met familie, vrienden, kennissen en/of collega’s. Bij een intensief en emotioneel traject, zoals bij alvleesklierkanker, kan het belastend zijn om keer op keer hetzelfde verhaal te vertellen. Dat kost tijd en energie.

Pien de Ruig, medeoprichter van Stamps licht toe: “Mensen die op fysieke (vakantie)reis zijn, gebruiken bijvoorbeeld Polarsteps om hun ervaringen te delen. Stamps is er juist voor als je op een emotionele reis bent en naasten continu vragen: hoe gaat het met je? Om niet iedere keer dat verhaal te hoeven vertellen, hebben we deze app ontwikkeld.”

Het verhaal achter Stamps

Toen Pien de Ruig voor de derde keer de diagnose kanker kreeg in 22 jaar, stond ze heel bewust stil bij de manier waarop ze wilde communiceren met haar omgeving. “Ik wilde niet iedere keer hetzelfde verhaal vertellen, de hele dag bellen of mailen en bezig zijn met mijn ziekte. Ik wilde mijn tijd en energie juist stoppen in mijn genezing”, benadrukt Pien de Ruig.

Daarom besloot ze haar verhaal te delen op een centrale plek. Ze nodigde iedereen die geïnteresseerd was uit om daar te lezen hoe het met haar ging. “Ik informeerde mijn netwerk dagelijks over mijn ervaringen en gevoel. Ik ontving daardoor veel steun van familie, vrienden en collega’s. Het gaf mij het gevoel dat ik er niet alleen voor stond. En dat gevoel gun ik iedereen.”

Nog tijdens haar behandeling richtte Pien de Ruig Stamps B.V. op, samen met haar dochter Tess van Logtestijn. Op basis van hun eigen ervaringen en daaropvolgend uitgebreid marktonderzoek ontwikkelden zij de app Stamps.

Hoe werkt de app Stamps?

Mensen kunnen in de app op hun eigen manier en op het moment dat hun past schrijven hoe het met hen gaat. Zij nodigen zelf belangstellenden uit om updates in Stamps te volgen. Op die manier hoeven zij telkens maar één keer hun verhaal te doen en toch ‘iedereen’ op de hoogte houden.

Voor belangstellenden is het ook fijn als ze regelmatig via Stamps op de hoogte blijven. Zonder dat zij erom hoeven te vragen. Want het vragen kan best lastig zijn. Volgers kunnen reageren op een bericht. En meeleven kan ook zonder woorden, door een simpel hartje te geven. Daarmee kunnen volgers steun bieden. Ook kunnen volgers vanuit de app een kaart, bloemen of cadeau sturen naar degene met wie zij meelezen en meeleven.

De app is in de Nederlandse taal en over enige tijd komt deze er ook in de Engelse taal.

De app Stamps is gratis voor alle gebruikers en te downloaden via de App Store en Google Play.

Meer informatie

Op de website Stamps-app.com is meer informatie beschikbaar.

Back To Top