skip to Main Content

Ben Peters ontvangt vandaag de ‘Ben Peters Award’ online van Sanne Wessels van het patiëntenplatform Living With Hope. Met deze award eert het patiëntenplatform Ben Peters. Hij is met zijn positieve insteek en energie een enorme steun voor veel mensen met alvleesklierkanker en hun naasten.

Nieuwe Ben Peters Award voor betekenisvolle communicatie

“De positiviteit en energie van Ben Peters en zijn realistische kijk op het leven zijn belangrijk”, benadrukt Sanne Wessels namens Living With Hope. “Ben is heel betrokken en actief in de besloten Facebook-groep. Hij is een enorm verbindende man. Zijn ervaringen met alvleesklierkanker en positieve insteek helpen anderen. Niet alleen op Facebook deelt Ben zijn ervaringen. Dat deed hij ook tijdens de lotgenotendagen bij Living With Hope en tijdens diverse interviews over alvleesklierkanker en palliatieve zorg. Ook nam hij het initiatief om een gedichtenbundel te maken. Lotgenoten en naasten delen hierin hun gedichten over hoop, liefde, verlies en steun. Een bijzonder mooi initiatief waarvan de opbrengst ten goede zal komen aan onderzoek naar alvleesklierkanker. Mede dankzij de inzet van Ben Peters is er meer aandacht voor alvleesklierkanker en dat waardeert Living With Hope met deze uitreiking van de eerste Ben Peters Award.”

De uitreiking van de award aan Ben Peters vond plaats via een video van Sanne Wessels, Living With Hope. Namens NFK was Dorien Tange betrokken, onder meer vanwege samenwerking met video’s over palliatieve zorg.

Alvleesklierkanker

Jaarlijks krijgen 2.500 mensen in Nederland te horen dat zij alvleesklierkanker hebben. Deze vorm van kanker wordt veelal pas laat ontdekt. De kanker is dan vaak al doorgegroeid of uitgezaaid. Daardoor kan slechts 20% van de patiënten een operatie gericht op volledige genezing ondergaan.

Steun voor lotgenoten en naasten

Na de diagnose alvleesklierkanker hebben mensen behoefte aan betrouwbare informatie en steun. Om mensen met alvleesklierkanker en hun naasten te ondersteunen is het landelijke patiëntenplatform Living With Hope opgericht. Contact met mensen met een vergelijkbare ervaring kan goed helpen. Daarom biedt Living With Hope mogelijkheden om met elkaar in contact te komen. Zoals telefonisch, per e-mail of via social media, zoals de besloten Facebook-groep, en de jaarlijkse lotgenotendag.

Living With Hope waardeert het enorm dat velen zich inzetten om anderen te steunen. Daarom introduceerde het patiëntenplatform de Ben Peters Award.

Uitreiking Ben Peters Award

Back To Top