Skip to content

Op dinsdag 24 september 2024 is er om 19:00 uur een bijeenkomst over alvleesklierkanker voor patiënten en naasten. De samenwerkende ziekenhuizen van het Regionaal Academisch Kankercentrum Utrecht (RAKU) organiseren deze bijeenkomst in samenwerking met Living With Hope.

Tijdens de bijeenkomst bespreken zorgverleners diverse aspecten van alvleesklierkanker en de behandeling hiervan. Aansluitend is er gelegenheid om in gesprek te gaan met chirurgen, oncoloog, MDL arts, verpleegkundig specialisten en met mensen van de patiëntenorganisatie Living With Hope.

  • Datum: dinsdag 24 september 2024
  • Tijd: 19:00 uur tot ongeveer 21:30 uur
  • Locatie: UMC Utrecht, Collegezaal Blauw, Heidelberglaan 100 Utrecht óf online via Teams

Programma

19:00 uur Welkomstwoord door dr. Geert Cirkel, internist-oncoloog Meander Medisch Centrum en UMC Utrecht
19:05 uur Voeding en alvleesklierenzymen door Eva Grimbergen, diëtist St. Antonius Ziekenhuis en Annemarie Roele, verpleegkundig specialist UMC Utrecht
19:25 uur Immuuntherapie en PREOPANC-5 studie door Anne Gehrels, arts-onderzoeker Amsterdam UMC
19:45 uur DPCG en studies door Jacobien Scheepens, arts-onderzoeker UMC Utrecht
20:00 uur Pauze
20:20 uur Zorg voor de psyche van patiënten met alvleesklierkanker door Nienke van der Veer, klinisch psycholoog St. Antonius Ziekenhuis
20:40 uur Informatie Living With Hope door Frank Köhler, voorzitter Living With Hope
20:55 uur Een panel van specialisten zal vragen uit het publiek beantwoorden
21:25 uur Einde bijeenkomst

Aansluitend is er gelegenheid om in gesprek te gaan met chirurgen, oncoloog, MDL arts, verpleegkundig specialisten en met mensen van Living With Hope.

Aanmelden

Als je wilt deelnemen aan deze bijeenkomst meld je dan aan door een e-mail te sturen naar patienteninformatiebijeenkomst-2@umcutrecht.nl. Geef bij aanmelding aan of je de bijeenkomst in het UMC Utrecht bijwoont (en met hoeveel personen) of online (via Teams).

Back To Top