skip to Main Content

Vanochtend om 04:30 uur startte de Alpe d’HuZes special edition. Dit jaar een virtuele toer door Nederland. Alpe d’HuZes maakt 7,2 miljoen euro over naar het Alpe d’HuZes/KWF-fonds. Dat werd vanochtend bij de start bekendgemaakt.

Het bedrag is tot nu toe ingezameld door de deelnemers aan de 15e editie van Alpe d’HuZes. Dit evenement is vanwege het coronavirus verschoven naar 2021. Door het geld nu over te maken, en niet pas na afloop volgend jaar, blijft Alpe d’HuZes nieuwe projecten voor onderzoek naar kanker mogelijk maken.

Virtuele toer

Tegen de achtergrond van ruim tweeduizend brandende kaarsen klonk vanochtend het startschot voor Alpe d’HuZes special edition. Dit jaar is het een (virtuele) toer door Nederland. Deze editie staat in het teken van bezinnen en herdenken, herinneren, strijden, onderzoeken, het leven vieren en samen klimmen.

Programma

De special edition wordt ondersteund door Maarten Peters, onder meer bekend van het Alpe d’HuZes-lied Dichter bij de hemel kom ik niet. Hij zingt op verschillende plekken in Nederland mensen toe die geraakt zijn door kanker. In lijn met de traditionele ‘saamhorigheidsklim’ op elke Alpe d’HuZes-koersdag wordt de dag afgesloten met een virtuele klim van de Franse alp. Om 19:00 uur kan iedereen meedoen. Thuis, vanachter je eigen laptop, mobiel of computer. Bekijk het programma.

Foto: Alpe d’HuZes / Jannemieke Termeer.

Back To Top