skip to Main Content

Op dinsdag 23 juni 2020 is er om 19:30 uur een webinar over alvleesklierkanker en de voorstadia van alvleesklierkanker. Dit webinar is voor patiënten en naasten. De samenwerkende ziekenhuizen van het Regionaal Academisch Kankercentrum Utrecht (RAKU) organiseren dit webinar.

Tijdens het online webinar vertellen de zorgverleners over behandelingen bij alvleeskliertumoren zoals chemotherapie. Ook gaan ze in op het leven met alvleesklierkanker. Tijdens de online bijeenkomst geven ze antwoord op veelvoorkomende vragen.

Programma: dinsdag 23 juni

 • 19:30 uur: opening en introductie
  Dr. Robert Verdonk, Maag-, Darm en Leverarts
 • 19:40 uur: chemotherapie bij een alvleeskliertumor
  Dr. Geert Cirkel, internist-oncoloog
  Dr. Cirkel bespreekt welke verschillende vormen van behandeling met chemotherapie er beschikbaar zijn, wanneer deze worden ingezet en wat voor bijwerkingen er kunnen optreden. Ook vertelt hij over nieuwe onderzoeken en studies.
 • 20:00 uur: vragen stellen via chat
  Deelnemers kunnen tijdens het webinar via chat vragen stellen aan een panel van zorgverleners. Het panel bestaat uit:
  • dr. Geert Cirkel, internist-oncoloog van het Meander Medisch Centrum
  • prof. dr. Quintus Molenaar, chirurg van het UMC Utrecht
  • dr. Robert Verdonk, Maag-, Darm en Leverarts van het St. Antonius ziekenhuis
  • Annemarie Roele, verpleegkundig specialist van het UMC Utrecht

Deelnemen?

Mensen die willen deelnemen aan het webinar, kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar rakumdo@umcutrecht.nl. De RAKU stuurt vervolgens een link om deel te nemen.
Het webinar is live te zien. Het is een online besloten bijeenkomst. Daarom vraagt RAKU om het webinar niet op te nemen en/of te verspreiden.

Back To Top