Ga naar hoofdinhoud

Cees Versteeg (1949) was in zijn werkzame leven sportleraar. Na zijn pensionering bleef hij actief duursporten beoefenen. Daarnaast werd hij internationaal vrijwilliger en gaf hij een aantal maanden per jaar Engelse lessen in Laos.

Omgaan met mijn kanker

In 2020 kreeg hij de diagnose alvleesklierkanker. In ‘Omgaan met mijn Kanker’ beschrijft hij de vele onderzoeken en behandelingen die volgden op de diagnose en die uiteindelijk hebben geleid tot een whipple operatie. Na de operatie zouden preventief tien Folfirinox chemokuren volgen. Na acht kuren besloot hij te stoppen. Ze werden te giftig. Nu herstelt hij van deze ingrijpende periode en sport hij weer actief.

Reflectie en meditatie

Om grip te houden op deze ongewisse werkelijkheid is hij gaan schrijven. Niet alleen over de kanker, maar vooral over wat het mentaal met hem deed. Over zijn leven. Over hoe hij ‘innerlijk op orde’ probeerde te komen. Het verslag over het verloop van de ziekte wordt afgewisseld met hoofdstukken van reflectie en hoe meditatie hem heeft geholpen. Hij paste meditatietechnieken toe die hij leerde van de novice monniken in Laos.
Kanker werd zo niet alleen een vijand, maar ook iets waar je mee moet leren omgaan.

 

Back To Top