skip to Main Content

Coen Masselink overleed op 30 mei 2021 aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Hij is de echtgenoot van Ingrid en vader van Rick, Michelle, Jordi en Leon. Coen is bekend als hotelier, vooral als directeur van het Haagse Hotel Des Indes.

Coen Masselink, foto gemaakt door Studio Damon.

“Coen leerde al op jonge leeftijd koken en bakte heerlijke appeltaarten”, vertelt Ingrid. “Het verbaasde dan ook niemand dat hij na de HBS naar de Hotelschool in Maastricht ging.”

Hotelier

Ze vervolgt: “En sinds die tijd werkte Coen in de hotellerie in diverse managementposities bij vooruitstrevende en luxe hotelketens.”

Coen Masselink was onder meer directeur van het Kurhaus Hotel in Scheveningen. Hij verliet het Kurhaus om leiding te geven aan het Shangri-La Hotel in Jakarta. Later werkte hij voor diezelfde keten in Macau en Qatar. Na die tijd keerde hij terug naar Nederland en werd directeur van het Haagse Hotel Des Indes.

“Coen was altijd heel positief en keek naar het grotere geheel. Hij hield niet van zeuren, maar van aanpakken”, zegt Ingrid.
Zo zei hij in het AD toen de deuren van Des Indes vanwege het coronavirus moesten sluiten: “Dit hotel heeft twee wereldoorlogen overleefd. Het is een icoon en gaat niet omvallen. Wij komen hier zeker bovenop. Je moet het ook relativeren. Als je kijkt naar al die mensen die overlijden, de enorme stress en emoties in de zorg en de situatie in landen om ons heen, dan moeten we niet zeuren. Wij hebben het dan nog goed.”

Levensgenieter

“Coen was een levensgenieter en hield wel van een feestje”, vertelt Ingrid. “Familie en vrienden verwende hij met lekkere hapjes en drankjes. Hij vond het nog steeds heerlijk om te koken. Coen was ook heel betrokken en zorgzaam voor ons als gezin. Ondanks zijn drukke baan, maakte hij altijd tijd voor ons, voor een uitje of om samen op vakantie te gaan.”

Op de foto van links naar rechts: Ingrid, Coen, Michelle, en achter hen Leon en Jordi.

Diagnose alvleesklierkanker

“Coen ging vanwege pijn op de borst naar de huisarts. Aanvankelijk leek het allemaal mee te vallen, maar toen kwam de diagnose alvleesklierkanker. Tijdens de behandelingen bleef Coen optimistisch. En zelfs toen Coen te horen kreeg dat geen verdere behandeling meer mogelijk was, bleef hij zoeken naar lichtpuntjes.”

Coen Masselink overleed thuis bij zijn familie op 68-jarige leeftijd.

Dank voor deze donatie

Living With Hope wenst Ingrid, Rick, Michelle, Jordi en Leon sterkte toe bij het verwerken van hun verdriet. In herinnering aan Coen Masselink hebben naasten, familie en vrienden donaties gedaan. Ingrid en kinderen schenken het bijzonder mooie bedrag van € 3.275 aan Living With Hope. Dankzij deze donatie kunnen we meer wetenschappelijk onderzoek ondersteunen en de kennis over alvleesklierkanker vergroten.

Jeroen Voorburg, Living With Hope, en Ingrid Masselink.
Back To Top