Skip to content

In de zomer van 2019 werd er bij mijn vrouw en onze lieve moeder, Loes Mathot, alvleesklierkanker met uitzaaiingen naar de lever geconstateerd. Deze diagnose was een enorme schok voor ons en alle mensen in onze omgeving. Met name het feit dat het zo abrupt kwam, zonder eerdere symptomen, raakte velen ook omdat het iedereen dus zomaar kan overkomen. We hadden na de diagnose nog hoop dat het een zeldzame variant zou kunnen zijn, maar op het moment dat de diagnose wordt gesteld stort je wereld in…

Vol moed begon Loes in het najaar aan de chemobehandelingen, in de volle overtuiging dat ze deze ziekte zou kunnen overwinnen. We bezochten de lotgenotendag van Living With Hope en dit gaf haar nog extra hoop en kracht om door te gaan met de behandelingen. De oproep om 100 donateurs te werven, greep Loes aan om onder vrienden en familie donateurs te werven. We zijn enorm dankbaar dat tientallen mensen dit hebben gedaan.
In het begin van dit jaar bleek het effect van de chemo niet voldoende te zijn en in maart kreeg Loes het bericht te zijn uitbehandeld. Loes is helaas plotseling op 21 mei, Hemelvaartsdag, overleden. De dag voordat ze 41 jaar zou worden…

Loes haar wens was om geld in te zamelen voor onderzoek tegen deze verschrikkelijke ziekte, die dus ook op jongere leeftijd kan optreden. We zijn daarom na haar overlijden een online donatie actie gestart. Het bedrag dat we hiermee opgehaald hebben is enorm en elke dag als ik de kinderen een update van het bedrag gaf, liepen ze joelend door de kamer. We zijn enorm trots op wat Loes op deze manier heeft kunnen bijdragen.

Loes we zijn enorm trots op jou, je kracht, je wil om te blijven leven en de moed die je ons hebt gegeven om door te gaan. Je blijft voor altijd in ons hart… Bas, Jojanneke, Pepijn, Charlotte en Annette.

Dank voor deze donatie

Living With Hope dankt de familie Mathot voor het schenken van dit bijzonder mooie bedrag van € 7.573 en wenst hen sterkte bij het verwerken van hun verdriet. Dankzij deze erg gulle donatie kunnen we meer wetenschappelijk onderzoek ondersteunen en de kennis over alvleesklierkanker vergroten.

 

Op de foto rechts: Charlotte, Bas, Annette, Jojanneke en Pepijn (van links naar rechts). Op de foto links: Frank Köhler en Hannelore Rosenkotter.
Op de foto rechts: Charlotte, Bas, Annette, Jojanneke en Pepijn (van links naar rechts).
Op de foto links: Frank Köhler en Hannelore Rosenkotter.
Back To Top