Ga naar hoofdinhoud

Betere diagnostiek en behandeling van alvleesklierkanker begint met wetenschappelijk onderzoek. Living With Hope maakt zich sterk voor wetenschappelijk onderzoek naar alvleesklierkanker dat in de behoeften voorziet van mensen die getroffen zijn door alvleesklierkanker, of onderzoek dat bijdraagt aan het vergroten van inzicht in alvleesklierkanker en de vroegtijdige opsporing en behandeling ervan. Dat doen we via het Deltaplan Alvleesklierkanker.

Het Deltaplan Alvleesklierkanker is een landelijk samenwerkingsverband tussen de zorgprofessionals (Dutch Pancreatic Cancer Group), het patiëntenplatform Living With Hope en de Maag Lever Darm Stichting. Met verenigde krachten werken deze partijen aan één doel: een betere toekomst voor alvleesklierkankerpatiënten. Het Deltaplan Alvleesklierkanker is in november 2019 gestart met als doelen: wetenschappelijk onderzoek naar alvleesklierkanker versnellen, de handen ineenslaan om de beste behandeling voor iedereen beschikbaar te maken én werken aan een betere kwaliteit van leven voor patiënten.

Daarnaast neemt Living With Hope deel aan het bestuur en de wetenschappelijke commissie van de DPCG. Living With Hope ondersteunt wetenschappelijk onderzoek dat bijdraagt aan een betere kwaliteit van zorg en behandeling van mensen met alvleesklierkanker. Hiertoe beoordeelt Living With Hope wetenschappelijk onderzoek op het gebied van alvleesklierkanker vanuit patiëntenperspectief.

Back To Top