Skip to content

Living With Hope kijkt terug op een mooie Lotgenotendag Alvleesklierkanker. De bijeenkomst kon gelukkig deze keer weer op locatie, zodat lotgenoten elkaar konden ontmoeten.  

Tijdens de Lotgenotendag ‘omgaan met alvleesklierkanker’ was er nuttige informatie van artsen, verpleegkundigen, patiënten en onderzoekers. En er waren veel vragen en ervaringsverhalen van mensen met alvleesklierkanker en hun naasten. Een geslaagde dag, die zeker voor herhaling vatbaar is!

Terugblik

Tijdens de Lotgenotendag Alvleesklierkanker zijn foto’s en een video gemaakt. Hieronder vind je eerst de foto’s en daaronder staat de video van deze bijeenkomst.

Ontvangst lotgenoten, naasten en nabestaanden bij Lotgenotendag Alvleesklierkanker

Ontvangst bezoekers Lotgenotendag Alvleesklierkanker.

Welkom Lotgenotendag Alvleesklierkanker door Frank Köhler

Welkom door Frank Köhler, voorzitter Living With Hope.

Merlijn Graus presenteert keuzehulp alvleesklierkanker

Drs. Merlijn Graus, arts-onderzoeker in het Maastricht UMC+ presenteert de nieuwe Deltaplan Alvleesklierkanker keuzehulp.

Vragen van deelnemers tijdens Lotgenotendag Alvleesklierkanker

Gesprek over omgaan met angst en onzekerheid, met van rechts naar links de heer Kamenbeek, de heer Horn, Jacques Peters, oncologieverpleegkundige Radboudumc, Jacqueline de Vries, Inloophuis Oude IJssel en prof. dr. Kees van Laarhoven, chirurg Radboudumc, onder begeleiding van presentator Klaas Drupsteen.

Miranda van Kuik geeft informatie over Living With Hope

Miranda van Kuik geeft informatie over het patiëntenplatform Living With Hope.

Lotgenoten, naasten en nabestaanden met elkaar in gesprek.

Bezoekers met elkaar in gesprek.

Deelsessie leven met een neuro-endocriene tumor.

Tijdens een van de deelsessies in gesprek over leven met een neuro-endocriene tumor.

2022_11_16 Panel

Het panel met van rechts naar links dr. Martijn Stommel, chirurg Radboudumc, dr. Judith de Vos-Geelen, medisch oncoloog Maastricht UMC+ en prof. dr. Hjalmar van Santvoort, chirurg RAKU beantwoordt vragen van patiënten en hun naasten, onder begeleiding van presentator Klaas Drupsteen.

Uitreiking onderzoekersbeurzen Living With Hope

Uitreiking van een van de drie LWH-onderzoeksbeurzen aan Pei Pei Che, door dr. Martijn Stommel, Dutch Pancreatic Cancer Group.

Drie onderzoeksbeurzen

Tijdens de Lotgenotendag Alvleesklierkanker 2022 werden drie beurzen voor onderzoek naar alvleesklierkanker door Living With Hope uitgereikt. De jonge onderzoekers Francesca Pennetta, Pei Pei Che en Casper van Eijck kregen ieder een beurs van € 5.000. De ontvangers van de onderzoeksbeurzen lichten in hun video toe voor welk onderzoek naar alvleesklierkanker zij hun beurs gaan benutten.

Wil je de Lotgenotendag (nogmaals) bekijken?

Klik hieronder op de video.

Back To Top