skip to Main Content

Doel van de studie

Het PROPAN-project is bedoeld voor mensen met een duidelijk verhoogd risico op alvleesklierkanker, die de optie van een totale verwijdering van de alvleesklier willen bespreken. De studie richt zich op gedeelde besluitvorming waarbij gebruik wordt gemaakt van zogenaamde keuzetabellen.

Voor wie?

Mensen met een hoog risico op het ontwikkelen van alvleesklierkanker komen voor deze studie in aanmerking. Zoals patiënten met hereditaire pancreatitis (erfelijke alvleesklierontsteking) of bevestigde main-duct IPMN (een cysteuze afwijking).

Wat houdt de studie in?

De patiënt en klinisch geneticus of MDL-arts bespreken de studie en het PROPAN-programma. In het gesprek wordt ook gebruik gemaakt van een keuzetabel. In deze keuzetabel worden, per optie, antwoorden gegeven op de meest gestelde vragen.
Als de patiënt, na het bespreken van de PROPAN-keuzetabel geïnteresseerd is, zal de patiënt het PROPAN-programma doorlopen.

Meer informatie

Wil je meer weten over deze studie? Stel dan je vragen aan je behandelend arts. Of kijk voor aanvullende informatie op de website van de DPCG.

Back To Top