Skip to content

Op 8 juli 2023 hebben patiënten, naasten, nabestaanden, artsen en onderzoekers in de hitte gefietst, gewandeld en hardgelopen bij de Vecht om geld in te zamelen voor het Deltaplan Alvleesklierkanker. Samen werd er meer dan 50.000 euro opgehaald.

Het team van het patiëntenplatform Living With Hope dat meefietste, bracht 4.567 euro bijeen. Daarmee zet het team zich in voor baanbrekend onderzoek naar een betere overleving bij alvleesklierkanker.

Over het Deltaplan Alvleesklierkanker

Het Deltaplan Alvleesklierkanker is een landelijk samenwerkingsverband tussen de 15 expertisecentra (DPCG), het patiëntenplatform Living With Hope en de Maag Lever Darm Stichting. Met verenigde krachten werken de partijen aan één doel: een betere toekomst voor alvleesklierkankerpatiënten.

Het Deltaplan Alvleesklierkanker is in november 2019 gestart met drie belangrijke pijlers: wetenschappelijk onderzoek naar alvleesklierkanker versnellen, de handen ineenslaan om de beste behandeling voor iedereen beschikbaar te maken én te werken aan een betere kwaliteit van leven voor patiënten.

Back To Top