skip to Main Content

Onderweg

Samen beslissen in de hoofdrol
Auteur: Ingeborg Kuys

Ervaringen van anderen kunnen je helpen bij het omgaan met alvleesklierkanker.
Ingeborg Kuys schreef het boek ‘Onderweg’ na 11 interviews met pancreaskankerpatiënten, hun familie, nabestaanden en artsen.
Het boek gaat in op alle aspecten die deze vreselijke ziekte met zich meebrengt. Het is een prachtig boek geworden en het geeft een goed beeld van wat patiënten en hun families meemaken. Dit boek krijg je gratis als je een e-mail met naam, adres en telefoonnummer stuurt naar Living With Hope, secretariaat@livingwithhope.nl.

RAUW

Auteur: Madelon Beusink

De dag dat je hoort dat je moeder alvleesklierkanker heeft, vergeet je niet. Dit geldt ook voor de dagen, soms weken of maanden die volgen. Tot het overlijden dat erop volgt. Madelon heeft met ontwapenende eerlijkheid een verslag geschreven over deze periode in haar leven en dat van haar moeder. Het is een verhaal over vasthouden en loslaten van wat had kunnen zijn.
Eerst nog het gevecht om weer beter te worden. Daarna het proberen te genieten van de resterende tijd, ook al voelde dat soms zinloos. Het is een verslag van de rauwe gevoelens en diepe emoties die gepaard gaan met verlies. Van een dierbare, of van je eigen leven. Het aanlopen tegen eigen grenzen, of die van een ander.
RAUW op bol.com

Nooit meer Fanta

Het jaar dat mijn vader overleed
Auteur: Natascha van Weezel

Het gebeurde op een doodgewone dag in maart. Natascha had boodschappen gedaan, aan een filmplan gewerkt en daarna een uur lang geprobeerd iemand aan de lijn te krijgen bij de Belastingdienst. Ze had net de kattenbak verschoond, toen ze bericht kreeg van haar vader. Het was een bericht dat alles anders maakte. Hoe reageer je als je hoort dat iemand een ernstige vorm van kanker heeft? Wat betekent het om plotseling te worden geconfronteerd met de dreigende dood van je vader, van wie je zielsveel houdt, en die nog midden in het leven staat? En hoe voelt het als die vader dan ook nog eens een publiek figuur is, waardoor je hem en zijn ziekte met het halve land moet delen?
Nooit meer fanta op bol.com

Antikanker

Een nieuwe levensstijl
Auteur: David Servan-Schreiber

Bekend van de Netflix documentaire ‘the C Word’
Ons lichaam produceert voordurend beschadigde cellen. Niet iedereen krijgt echter kanker. Genetische factoren spelen in ten hoogste 15 procent van de gevallen een rol, het overgrote deel heeft te maken met onze levenswijze.

  • ons te wapenen tegen verstoring van ons milieu;
  • onze voeding aan te passen
  • psychologische trauma’s te verwerken;
  • een andere relatie aan te gaan met ons lichaam

De auteur spreekt niet alleen als arts en onderzoeker. Hij onthult dat hij zelf kanker heeft gehad en vertelt hoe hij de ziekte te lijf is gegaan.
Antikanker op bol.com

Eten tegen kanker

De rol van voeding bij het ontstaan van kanker
Auteur: Richard Béliveau

In eten tegen kanker deelt Dr. Richard Béliveau alle nieuwste inzichten in de rol die voeding speelt bij het ontstaan van kanker. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt steeds meer op welke manier onze eetgewoonten van invloed kunnen zijn op het ontstaan en tegengaan van kanker.
Eten tegen kanker op bol.com

Back To Top