Skip to content

Bibian, een jaar zonder einde

Op basis van de blogs van Bibian Harmsen

Dit is een bijzonder boek. Het is gemaakt door vrienden van Bibian die vinden dat haar prachtige, meeslepende, grappige, hartverscheurende blogs een tastbare en duurzame bodem verdienen.
In dit boek vind je Bibians blogs van de eerste 75 dagen van haar ‘nieuwe leven’, dat begon toen ze de diagnose alvleesklierkanker kreeg. En in haar tijdloze woorden vind je Bibian zelf. Om voor altijd te bewaren.

Dit boek krijg je als je vaste donateur wordt van Living With Hope (zolang de voorraad strekt).
Word donateur.

Handen aan het bed

Auteur: Henk Eising

Een ziekenhuis als het Antoni van Leeuwenhoek maakt graag gebruik van vrijwilligers. Henk Eising is zo’n vrijwilliger.

Hij vervoert, samen met collega’s, patiënten van de verpleegafdeling naar onderzoeks- bestralings- en behandelkamers waardoor ze veel werk uit handen van verpleging en radiologie medewerkers nemen. Mooi en dankbaar werk, maar je maakt wel wat mee op die tochtjes.
Handen aan het bed op bol.com

Door het land van rouw

Auteur: Hanneke Hortensius

In 2016 is mijn partner Marian overleden. In dit boek neem ik je mee in
mijn worsteling en zoektocht door het land van rouw. Daarbij deel ik mijn eigen ervaringen, de gesprekken met mijn psycholoog en ervaringen vanuit mijn werk met kwetsbare ouderen. Door het verlies van Marian heb ik een ‘nieuwe identiteit’ moeten vormen en mijn leven opnieuw moeten inrichten. Alles wordt anders. In het boek komen onderwerpen en vragen uit het dagelijks leven aan de orde zoals vrienden, hobby’s, feestdagen, vakanties, krachtbronnen, werk en de vraag: hoe gaat het met je?
Door het land van rouw op bruna.nl

Tussenland

Jannie Oskam

Wie niet meer kan genezen, komt terecht in Tussenland: een overgangsgebied tussen leven en dood waarin je de weg niet kent en waarvan je de taal niet spreekt. Daarom is er behoefte aan wegwijzers. Met ontwapenende openhartigheid – en de nodige zelfspot – beschrijft Jannie Oskam wat haar overkwam toen bij haar in 2019 uitgezaaide borstkanker werd geconstateerd. Het prikkelde haar nieuwsgierigheid en ze ging op onderzoek uit. Haar ervaringen verweeft ze met de verhalen van zes ‘medereizigers’, zes zorgprofessionals en diverse experts. Zo ontstaat een rijkgeschakeerd beeld van het leven met een aangezegde dood en van de waarde van palliatieve zorg. Veel mensen denken dat deze zorg alleen bedoeld is voor de laatste weken van het leven.
Niets is minder waar.
Tussenland op bruna.nl

RAUW

Auteur: Madelon Beusink

De dag dat je hoort dat je moeder alvleesklierkanker heeft, vergeet je niet. Dit geldt ook voor de dagen, soms weken of maanden die volgen. Tot het overlijden dat erop volgt. Madelon heeft met ontwapenende eerlijkheid een verslag geschreven over deze periode in haar leven en dat van haar moeder. Het is een verhaal over vasthouden en loslaten van wat had kunnen zijn.
Eerst nog het gevecht om weer beter te worden. Daarna het proberen te genieten van de resterende tijd, ook al voelde dat soms zinloos. Het is een verslag van de rauwe gevoelens en diepe emoties die gepaard gaan met verlies. Van een dierbare, of van je eigen leven. Het aanlopen tegen eigen grenzen, of die van een ander.
RAUW op bol.com

Nooit meer Fanta

Het jaar dat mijn vader overleed
Auteur: Natascha van Weezel

Het gebeurde op een doodgewone dag in maart. Natascha had boodschappen gedaan, aan een filmplan gewerkt en daarna een uur lang geprobeerd iemand aan de lijn te krijgen bij de Belastingdienst. Ze had net de kattenbak verschoond, toen ze bericht kreeg van haar vader. Het was een bericht dat alles anders maakte. Hoe reageer je als je hoort dat iemand een ernstige vorm van kanker heeft? Wat betekent het om plotseling te worden geconfronteerd met de dreigende dood van je vader, van wie je zielsveel houdt, en die nog midden in het leven staat? En hoe voelt het als die vader dan ook nog eens een publiek figuur is, waardoor je hem en zijn ziekte met het halve land moet delen?
Nooit meer fanta op bol.com

Antikanker

Een nieuwe levensstijl
Auteur: David Servan-Schreiber

Bekend van de Netflix documentaire ‘the C Word’
Ons lichaam produceert voordurend beschadigde cellen. Niet iedereen krijgt echter kanker. Genetische factoren spelen in ten hoogste 15 procent van de gevallen een rol, het overgrote deel heeft te maken met onze levenswijze.

  • ons te wapenen tegen verstoring van ons milieu;
  • onze voeding aan te passen
  • psychologische trauma’s te verwerken;
  • een andere relatie aan te gaan met ons lichaam

De auteur spreekt niet alleen als arts en onderzoeker. Hij onthult dat hij zelf kanker heeft gehad en vertelt hoe hij de ziekte te lijf is gegaan.
Antikanker op bol.com

Eten tegen kanker

De rol van voeding bij het ontstaan van kanker
Auteur: Richard Béliveau

In eten tegen kanker deelt Dr. Richard Béliveau alle nieuwste inzichten in de rol die voeding speelt bij het ontstaan van kanker. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt steeds meer op welke manier onze eetgewoonten van invloed kunnen zijn op het ontstaan en tegengaan van kanker.
Eten tegen kanker op bol.com

Gezond eten rond chemotherapie

Auteur: José van Mil & C. Archer Makenzie

 In Gezond eten rond chemotherapie komen de meest voorkomende eetproblemen ter sprake die patiënten tegenkomen. Ook worden effecten van voedsel op kanker verklaard, en zie je welk voedsel heel goed is of juist niet. Het boek bevat meer dan 100 recepten die speciaal zijn ontwikkeld om de vaak overgevoelige tong te strelen en stimuleren.
Gezond eten rond chemotherapie op bol.com

Back To Top