Skip to content

Als je alvleesklierkanker krijgt en werkt, zul je ook nadenken over de gevolgen voor je werk en inkomen. Naast een bron van inkomsten is werk voor velen ook een vorm van zingeving. Sommigen hebben behoefte aan afleiding, anderen hebben juist behoefte om veel te rusten. Vraag je af: hoe belangrijk is werk voor je?

Werk tijdens je behandeling

Wil je proberen om door te werken? Vraag je dan ook af: hoeveel uren kan ik werken en kan ik mijn eigen werk nog doen? Soms lukt het niet om tijdens de behandeling te werken.

Probeer met je werkgever of opdrachtgever te bespreken hoe je wilt omgaan met werk. Bespreek ook hoe je contact wilt houden met collega’s en wat je wel of niet wilt vertellen. Om het praten over kanker op het werk makkelijker te maken is er een gesprekshulp werk en kanker.

Werk hervatten

Als je na enige tijd je werk weer wilt hervatten, probeer ook dan met je werkgever of opdrachtgever te bespreken wat wel of niet kan. Meestal werkt het goed om hervatting van werk stapsgewijs aan te pakken. Hoe dit verloopt, is voor iedereen anders.

Meer informatie

Op de website kanker en werk vind je meer informatie voor werknemers, zelfstandige ondernemers en werkgevers. Ook vind je daar tools, workshops en een overzicht van organisaties die je kunnen begeleiden.

Back To Top