Skip to content

Er zijn verschillende boeken over kanker en de gevolgen voor de patiënt en zijn familie. Living With Hope is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de boeken.

Eten tegen kanker

De rol van voeding bij het ontstaan van kanker

Auteur: Richard Béliveau
213 pagina’s | Kosmos Uitgevers | november 2011

De toename van kanker in onze samenleving heeft veel meer te maken met levensstijl dan met erfelijkheid, ontdekten Richard Beliveau en Denis Gingras. In ‘Eten tegen kanker’ beschrijven de wetenschappers op vernieuwende wijze de oorzaken van kanker en het tegengif. Dat roken kanker kan veroorzaken weet iedereen, maar dat een derde van alle kankergevallen is terug te leiden naar een verkeerd eetpatroon is veel minder bekend.Toch is dat goed nieuws. Het betekent immers dat we niet hoeven te wachten op een wondermedicijn; we kunnen de ziekte in de kiem smoren! Niet door ‘zomaar’ gezond te leven, maar door heel gericht bepaalde producten wel of niet te consumeren. Welke heilzame werking de verschillende voedingsstoffen hebben en welke ziektes je ermee kunt voorkomen, lichten Beliveau en Gingras op wetenschappelijke wijze toe.

Eten tegen kanker op bol.com

Het diabetes kookboek

200 wereldse recepten voor mensen met en zonder diabetes

Auteur: Antony Worall Thompson
287 pagina’s | Spectrum | september 2011

De diagnose diabetes hoeft niet het einde te betekenen van genieten van heerlijke gerechten. Een gezond diabetesdieet betekent gevarieerd eten, meer groenten en vezels, minder eiwitten en oog voor verborgen suikers. Dit boek laat zien dat het mogelijk is om te genieten van zowel stevige stoofpotten als Italiaanse pasta met vis, Aziatische soep en Amerikaanse desserts en alles daar tussenin. Het diabetes kookboek bevat ontbijten, tussendoortjes, voorgerechten, salades, pastas, hoofdgerechten, vegetarische gerechten, nagerechten en drankjes voor het hele gezin. Met voedselweetjes en adviezen gebaseerd op de nieuwste inzichten. Elk recept is geanalyseerd door een dietist en voorzien van duidelijke voedingswaarden. Bruikbaar voor mensen met zowel diabetes type 1 als type 2. Smakelijke en uitnodigende fotografie. Of je nu zelf diabetes hebt of samenleeft met iemand met diabetes, dit boek is voor smulpapen die weten dat gezond voedsel ook lekker moet zijn. In samenwerking met Diabetesvereniging Nederland (DVN).

Het diabetes kookboek op bol.com

Levenslang lekker eten

Informatief kookboek voor mensen met diabetes

Auteur: N.E. Stegeman
120 pagina’s | Synthese Uitgeverij b.v. | juni 2006

Lekker én gezond eten is altijd belangrijk, of je nu diabetes hebt of niet. Gelukkig raken we er steeds meer van doordrongen dat het niet moeilijk is om wat voor onze eigen gezondheid te doen: gezond bewegen, gezond met stress omgaan, niet roken en niet in de laatste plaats gezond, volwaardig en lekker eten. Dat laatste is voor veel mensen met diabetes een probleem. Zij willen graag goed over hun aandoening geïnformeerd zijn, willen en kunnen invloed uitoefenen op de behandeling en willen weten waarom iets een goede of verkeerde uitwerking heeft. Levenslang lekker eten is een boek dat antwoord geeft op veel vragen: Mag suiker nu wel of niet? Wat zijn koolhydraten en wat doen ze in het lichaam? Met welke regelmaat moeten we eten? Hoeveel mag dat per maaltijd zijn? Hoe kunnen we wat we eten het beste in overeenstemming met onze levenswijze brengen? En vooral: Hoe kunnen we met diabetes leven en toch gezond én lekker eten? Je vindt in ‘Levenslang lekker eten’ vooral heel veel eenvoudige, handige, lekkere en bijzondere recepten om het mogelijk te maken iedere dag weer lekker en gezond te eten, ook al heb je diabetes. Levenslang lekker eten wordt uitgegeven in samenwerking met de Diabetesvereniging Nederland. De auteurs, Nelleke Stegeman en Trudy Crouwers, zijn diëtiste en hebben beiden ruime ervaring op het gebied van de diabeteszorg. Zij schreven eerder Hokus kokus, een kookboek voor kinderen met diabetes. Nelleke Stegeman is ook de schrijfster van het handboek Voeding bij gezondheid en ziekte.

Levenslang lekker eten op bol.com

Kookboek voor diabetici

144 pagina’s | Deltas Centrale uitgeverij | mei 2006

Lekkere recepten voor elke dag geschikt voor type I en II. Een onmisbaar kookboek voor iedere diabeticus, boordevol informatie! De vele recepten voor het ontbijt, tussendoortjes, hoofdgerechten, desserts en gebak voor diabetici nodigen uit tot genieten. En door de uitgebalanceerde voeding blijft jouw bloedsuikerspiegel in balans, waardoor je je gegarandeerd goed voelt! Met een 5-dagendieet om de voedingsadviezen voor diabetici optimaal in praktijk te brengen.

Kookboek voor diabetici op bol.com

Voedingswijzer diabetes

Auteur: S. Muller-Nothmann
95 pagina’s | Deltas Centrale uitgeverij | april 2008

Voor diabetici is het zeer belangrijk dat ze op hun voeding letten. De hoeveelheid koolhydraten speelt hierbij een prominente rol. Onderzoek heeft bovendien aangetoond dat vezels en de juiste vetten een positief effect hebben. Met behulp van de diabetes-voedingswijzer, geschikt voor diabetici type 1 en 2, kun je meer dan 2.000 voedingsmiddelen direct beoordelen aan de hand van dit voortreffelijke en eenvoudige kleurensysteem: [rood] vermijden [geel] neutraal [groen] aanbevolen. Van elk product vind je de exacte waarden met betrekking tot het aantal kilocalorieën en de hoeveelheid koolhydraten per ‘normale’ portie. Dankzij de kleurencodes weet je bovendien of een bepaald voedingsmiddel een lage glycemische index heeft en rijk is aan vezels. Ook krijg je een beoordeling van de vetsamenstelling.

Voedingswijzer diabetici op bol.com

Back To Top