Ga naar hoofdinhoud

PANSCAN-1

Onderzoek naar een nieuwe scan voor mensen met alvleesklierkanker en galwegkanker. Onderzocht wordt of een nieuwe radioactief gemerkte stof kan helpen bij het beter zichtbaar maken van kanker van de alvleesklier en galwegen.
Meer informatie

MEER STUDIES

Op deze webpagina staan de studies naar alvleesklierkanker. Daarnaast zijn er 'algemene' studies. Die vind je op Kanker.nl.
Meer informatie

BESTDRAIN

Onderzoek welke behandeling de beste keus is om het gal af te voeren als de endoscopische ingreep (ERCP) niet is gelukt: van binnenuit een metalen buisje plaatsen of via de huid de galweg aanprikken.
Meer informatie

MEPANC-1

Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor mensen met alvleesklierkanker met een beperkt aantal uitzaaiingen in de lever en/of longen. Het gaat hier om een behandeling met immuuntherapie in combinatie met bestraling.
Meer informatie

PREOPANC-4

Dit is een implementatieprogramma van de optimale behandeling voor patiënten met lokaal gevorderde alvleesklierkanker. In het PREOPANC-4-project worden de laatste internationale inzichten, richtlijnen en ervaringen toegepast in Nederland. Het is de verwachting dat patiënten hierdoor beter worden geselecteerd voor de juiste behandeling.
Meer informatie

FIBROPANC-1

Het doel van dit onderzoek is om uit te zoeken hoe veilig en werkzaam eenmalig gerichte bestraling voor de Whipple operatie op een klein gebied van 4 cm van de alvleesklier ter plaatse van de nieuwe verbinding is bij patiënten met een hoog risico op alvleesklierlekkage.
Meer informatie

PACAP, PROMs en cmRCTC

Het Dutch Pancreatic Cancer Project (PACAP) verzamelt gegevens van alle patiënten met kanker in de alvleesklier of in de periampullaire regio (galweg, papil van Vater en twaalfvingerige darm) in Nederland.
Meer informatie

ENDURO

Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor kankerpatiënten met een geblokkeerde maaguitgang. Onderzocht wordt of het plaatsen van een stent als nieuwe doorgang voor eten bij een geblokkeerde maaguitgang een alternatief kan zijn voor een operatie.
Meer informatie

PAN-NGS

Het doel van de PAN-NGS-studie is uitzoeken of er bij mensen met alvleesklierkanker van 60 jaar of jonger genetische afwijkingen aanwezig zijn in de tumor die mogelijk behandelbaar zijn met bestaande (vaak experimentele) medicijnen. Deze studie is nodig om nieuwe inzichten te verkrijgen voor mogelijke behandelingen in deze patiëntengroep.
Meer informatie

RADAR-PANC

Onderzoek naar de effecten van vroegtijdige opsporing van terugkeer van alvleesklierkanker na een operatie.
Meer informatie

PREOPANC-3

Onderzoek naar chemotherapie voor of na operatie bij mensen met verwijderbare alvleesklierkanker.
Meer informatie

PANCAKE

Onderzoek naar bloedmarkers ter voorspelling van hoe er gereageerd gaat worden op FOLFIRINOX chemotherapie door mensen met alvleesklierkanker.
Meer informatie
Back To Top