Skip to content

Als je kanker hebt, kan dit ook gevolgen hebben voor je verzekeringen. Het gaat dan vooral om verzekeringen waarbij de verzekeraar een verhoogd risico tot uitkering heeft door de gezondheid van de verzekerde. Dit kan leiden tot premieverhogingen, beperkte dekking of zelfs weigering van de verzekering.

Zorgverzekering

Je kunt jaarlijks kiezen voor je zorgpolis en zorgverzekeraar. Overweeg je om te veranderen van zorgverzekeraar? Weet dan dat zorgverzekeraars verplicht zijn om iedereen te accepteren voor de basisverzekering, maar dat geldt niet voor de aanvullende verzekering. Zeg je huidige verzekering daarom niet op voordat je zeker weet dat een nieuwe verzekeraar je accepteert.

Overlijdensrisicoverzekering

Voor kankerpatiënten is het soms moeilijk om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Ook duurt het aanvragen vaak langer, omdat de verzekeraar aanvullende medische informatie opvraagt bij je arts.

Als een verzekeraar je afwijst, loont het toch om te blijven zoeken. De acceptatierichtlijnen verschillen per verzekeraar. Begin daarom op tijd en zet meer lijnen uit.

Meer informatie

Op de website verzekeringen en kanker vind je meer informatie en tips voor het afsluiten van verzekeringen.

Back To Top