Skip to content

De invloed die kanker heeft op de seksuele relatie is bij iedereen anders. De ziekte en behandeling kunnen lichamelijke en/of psychische klachten veroorzaken. Veel mensen voelen zich onzeker over hun lichaam; ze hebben het gevoel dat ze er niet meer op kunnen vertrouwen. Bovendien verandert de relatie tussen twee mensen vaak als één van de twee ziek wordt.

Gevolgen behandeling

Op het moment van diagnosestelling hebben de meeste mensen geen behoefte aan informatie over de gevolgen op seksueel gebied. Toch is het belangrijk om dan al te weten wat mogelijke gevolgen van de behandeling kunnen zijn. Behandelingen kunnen ook moeheid, pijn of andere klachten geven die je belemmeren in je seksleven.

Behoud intimiteit

Als de seksuele relatie (tijdelijk) verandert, kan er nog steeds liefde, intimiteit en genegenheid zijn. Praat erover met je partner. Zo kunnen vragen, angsten en schuldgevoelens aan bod komen. Je kunt dan samen bespreken hoe je eventueel op een andere manier intiem kunt zijn.

Meer informatie

Op de website kanker en seks vind je meer informatie voor mensen met kanker en hun partners. Ook staan er ervaringsverhalen en verwijzingen naar organisaties die je indien nodig verder kunnen helpen.

Back To Top