skip to Main Content

Op 5 oktober starten Brigitte Deblauwe en haar zwager Karel Stassen met het beklimmen van de Kilimanjaro. Met het beklimmen van deze 5.895 meter hoge Afrikaanse berg willen zij geld inzamelen voor onderzoek naar alvleesklierkanker.

Brigitte Deblauwe vertelt waarom zij deze uitdaging aangaat: “In maart 2017 kreeg mijn zus Ann de diagnose alvleesklierkanker. Zelf heb ik borstkanker gehad. Het gaat ons gelukkig goed en daar ben ik erg dankbaar voor. Nu 10 jaar na mijn ingreep, ga ik dit avontuur aan met mijn zwager Karel Stassen. Wij hopen € 10.000 in te zamelen voor onderzoek naar alvleesklierkanker. Met deze onderzoeken hopen wij patiënten met deze agressieve vorm van kanker een beter vooruitzicht te kunnen geven.”

Brigitte Deblauwe is tandarts-parodontoloog bij het Centrum Parodontologie Amsterdam. Karel Stassen is huisarts in Kinrooi en Maaseik (België). Hij komt beroepshalve veel in contact met (alvleesklier)kankerpatiënten.
Zij starten met het beklimmen van de Kilimanjaro op 5 oktober en volgen de Lemosho-route. Ze zullen 7 dagen onderweg zijn, waarvan 5,5 dag klimmen en 1,5 dag dalen.

Wil je deze actie steunen? Maak dan je bijdrage over naar:
NL22 ABNA 0842 0222 44 t.n.v. B.M. Deblauwe/Kiliproject

Back To Top