Ga naar hoofdinhoud

De nieuwe Doneer Je Ervaring-peiling gaat over kankerzorg in het ziekenhuis of op een andere plek. Dit is een gezamenlijk onderzoek door NFK en kankerpatiëntenorganisaties, waaronder Living With Hope. De peiling geeft inzichten die onder meer helpen bij de besluiten die moeten worden genomen om de kankerzorg in Nederland toekomstbestendig te maken.

Deze vragenlijst is voor alle mensen van 18 jaar en ouder die kanker hebben of hadden.

Waar gaat deze peiling over?

De zorg bij kanker verandert. Zo is het steeds vaker mogelijk om deze zorg thuis of op een andere zorglocatie te krijgen. Ook biedt niet ieder ziekenhuis nog kankerzorg aan.
Wij willen graag weten wat je vindt van de mogelijkheid om zorg bij kanker buiten jouw eigen ziekenhuis te krijgen. Bijvoorbeeld thuis of op een andere zorglocatie in de buurt. Ook horen we graag of je ervaring hebt met reiskostenvergoeding als je moet reizen naar het ziekenhuis bij kanker. Bijvoorbeeld met eigen vervoer of het gebruik van een taxi via de zorgverzekeraar.

Waarom deze peiling?

Met de uitkomsten van deze vragenlijst krijgen we inzicht in de ervaringen en meningen van mensen die kanker hebben (gehad) en over kankerzorg buiten het ziekenhuis. Ook krijgen we een beeld van de ervaringen met reiskostenvergoeding bij vervoer naar het ziekenhuis bij behandelingen bij kanker. Deze inzichten helpen onder andere bij de besluiten die moeten worden genomen om de kankerzorg in Nederland toekomstbestendig te maken.

Wil je jouw ervaring delen?

We horen graag jouw ervaring én jouw mening over deze onderwerpen. Wil je die delen?
In de vragenlijst is het invullen van je naam niet nodig, dus wij weten niet welke antwoorden je geeft. Ook mensen zonder ervaring met kankerzorg buiten het ziekenhuis of reiskostenvergoeding kunnen deelnemen. Het invullen van deze vragenlijst duurt 10 tot 15 minuten. De vragenlijst staat open tot dinsdag 9 april 2024.

Back To Top