Skip to content

Maarten van der Weijden zwom de Elfstedentocht. Hij haalde daarmee ruim 5 miljoen euro op voor kankeronderzoek. Living With Hope feliciteert Maarten van der Weijden met het behalen van de 11stedenzwemtocht. Wat een topprestatie!

Vrijdagmiddag 21 juni 2019 dook Maarten van der Weijden het Friese water in en begon hij aan zijn tocht van 195 kilometer. Daarmee ging hij geld ophalen voor kankeronderzoek. Onder luid applaus kwam Maarten van der Weijden op 24 juni om 19:30 uur aan in Leeuwarden.

De Maarten van der Weijden Foundation heeft samen met professionals en patiënten 11 onderzoeken en/of projecten uitgezocht om te ondersteunen. Ook Living With Hope werkte hieraan mee.

Laurien (Living With Hope) en Maarten

Een deel van de onderzoeken is gericht op het vergroten van kans op herstel of verlenging van het leven van kankerpatiënten. Een ander deel is gericht op het vergroten van de kwaliteit van leven en palliatieve zorg. Gekozen is onder meer voor onderzoek naar minder belastende kankerbehandelingen, nieuwe therapieën, en ook voor projecten zoals koppelbedden voor patiënten die hun laatste dagen graag hun dierbaren dichtbij zich hebben. Zie 11 doelen.

Back To Top