Skip to content

Hein maakte een podcast over zijn confrontatie met de diagnose alvleesklierkanker. In deze podcast hoor je het verhaal van Hein en zijn gezin. Thema’s die naar boven kwamen tijdens slapeloze nachten zoals angst, strijd, pijn en jaloezie worden besproken. Gesprekken met naasten gaan in op de persoonlijke ervaringen van Hein en de verhalen van mensen om hem heen.

Deze podcast is bedoeld om te informeren en te inspireren. Het komt voort uit de onzekerheid die Hein net na zijn diagnose tot slapeloze nachten dreef. Het is een eerbetoon aan degenen die ook worden geconfronteerd met angstaanjagende uitdagingen en toch de kracht vinden om er het mooiste van te maken.

Diagnose alvleesklierkanker

Het begon in februari, toen Hein pijn in zijn buik kreeg, futloos was en afviel. Toch maar even naar de huisarts. Echo en CT-scan volgden en boem: de diagnose inoperabele alvleesklierkanker.

Hij schrijft: “Onze wereld zoals wij hem kenden, stortte in. Onze toekomst verdween als sneeuw voor de zon. We stapten een nieuwe onwerkelijke wereld in van angst, pijn, paniek, machteloosheid, onzekerheid, dilemma’s en verandering van alles. En vooral één van (over)leven van chemokuur naar chemokuur en leren omgaan met alles wat daarbij hoort.”

“Tussen de chemo’s door vond ik mijn oude passie van geluidsontwerper terug. Tijdens slapeloze nachten ging ik opschrijven wat er door mij heenging en zo ontstond het idee om een podcast te maken. Om de mensen om ons heen, onze dierbaren maar ook lotgenoten en betrokkenen te informeren over wat er met je gebeurt als je zo’n vonnis krijgt. Ook geeft het een doel, iets om aan te werken, iets moois te maken, tussen de lelijke momenten van dealen met bijwerkingen van chemo, een afleiding. Opgenomen aan onze keukentafel, met Masja trouw naast mij.”

Podcast ‘Als later nu is’

“Luister ‘Als later nu is’. Ondertussen gaan we de komende tijd aan de slag met volgende afleveringen. Je kunt ons helpen de juiste mensen te bereiken door de podcast onder de aandacht te brengen daar waar jij denkt dat het wordt gewaardeerd. Dat is ook de kracht van dit netwerk.”

Tot slot schrijft Hein: “Sinds ik deze podcast maak, durf ik meer te delen over ons proces. Want ook dat is het leven. En nog meer dan ooit is ons motto Dromen, Durven, Doen.”

 

Back To Top