Ga naar hoofdinhoud

Naast voeding is er ook aandacht voor bewegen tijdens de Lotgenotendag Alvleesklierkanker op 9 december 2023, in het plenaire ochtendgedeelte. Beide onderwerpen spelen een belangrijke rol in het hele behandeltraject: tijdens chemotherapie, in de palliatieve fase, en voorafgaand aan en na een operatie.

Aandacht voor bewegen

Hoe fitter je een behandeling of operatie ingaat, hoe sneller je over het algemeen weer herstelt. Bewegen is sowieso van belang voor je kwaliteit van leven. Het kan vermoeidheid verminderen en ervoor zorgen dat je beter in staat bent om activiteiten te ondernemen, en dat je zelfredzaam blijft.

Marijke Leeuwerk verzorgt het onderdeel bewegen tijdens de Lotgenotendag. Ze is van oorsprong fysiotherapeut en doet wetenschappelijk onderzoek naar een herstelprogramma gericht op voeding en beweging voor patiënten met kanker na een grote operatie.

Ze beantwoordt vragen zoals: wat is voldoende bewegen, en aan welke vormen van beweging kun je allemaal denken? Veel mensen denken dat ze naar de sportschool moeten, maar bewegen of sporten kan ook heel goed in je eigen omgeving. Daarnaast krijg je tips om zo min mogelijk spiermassa te verliezen na een operatie.

Andere onderwerpen tijdens de Lotgenotendag

Naast de onderwerpen voeding en bewegen is er tijdens deze Lotgenotendag onder meer aandacht voor: palliatieve zorg, chemotherapie en chirurgie. Ook geven we je actuele informatie over de activiteiten van Living With Hope. En natuurlijk kun je tijdens deze Lotgenotendag jouw vragen stellen en ervaringen met elkaar delen.

Presentatie: Klaas Drupsteen
Datum: zaterdag 9 december 2023 van 10:00 tot 16:00 uur
Locatie: Postillion Hotel, Baan van Fectio 1 te Bunnik

Meer informatie en aanmelden

Wil je er ook bij zijn op de Lotgenotendag? Voor meer informatie over deze Lotgenotendag en om je aan te melden:

Back To Top