skip to Main Content

De moeder van Serhat is op 30 mei 2021 aan de gevolgen van alvleesklierkanker overleden. Hij schrijft haar het volgende bericht.

Lieve mama,

Ik ben zo trots op jou, en zo dankbaar dat je altijd bij mij was als een moeder, een vader en een beste vriend. Onze band was zo sterk, ik voel nog altijd jouw steun in mij. Jij was altijd behulpzaam en zorgzaam. Ik ken je niet anders dan als die kleine lieve vrouw die bij iedereen een glimlach op het gezicht toverde. Een levenslustige vrouw die van de kleinste dingen gelukkig werd.

Nog maar 57 jaar en volop aan het genieten van haar kleindochter van 2 jaar. Haar kleinzoon werd 1 maand na haar overlijden geboren, precies op haar verjaardag. Is dit nou een toeval of een teken van mama?

Het is bijna 3 maanden dat mijn moeder niet meer bij mij is. Het voelt nog steeds zo onwerkelijk, hoeveel wij hebben meegemaakt binnen 1 jaar. Mijn moeder is altijd al een hele sterke vrouw geweest met een hele hoge pijngrens. Misschien ook daarom dat we pas in de 4e fase erachter kwamen dat ze alvleesklierkanker had. Ze heeft al van jongs af aan meer aandoeningen gehad en liet mij nooit wat merken. Maar dit… dit was heel anders.

De dag dat de diagnose is vastgesteld voelt als gisteren. Ik voel nog steeds dezelfde brok in mijn keel. Ik wist niet wat me overkwam. “Je moeder heeft nog maar een paar maanden te leven”, is wat meer artsen zeiden. Leven terwijl je weet dat je doodgaat, hoe zwaar kan het nog zijn. Wij hebben precies 1 jaar samen zo hard gevochten tegen deze rotziekte. Haar kleindochter was haar hoop en kracht. Hoeveel pijn ze ook had, wanneer ze haar zag, begon ze spontaan als een klein kind samen te spelen.

Hoe erg is het als je weet dat je je moeder nooit meer gaat zien? Ik wist niks over de medische wereld, maar heb me zo ontzettend verdiept in alles om een oplossing voor mama te vinden. Zodoende ben ik ook terechtgekomen in de groep lotgenoten op Facebook en heb hier ook veel geleerd van andere ervaringen en hulp van medelotgenoten.

Serhat

Dank voor deze donatie

Living With Hope wenst Serhat en naasten veel sterkte toe bij het verwerken van hun verdriet. In herinnering aan zijn moeder schenkt Serhat het mooie bedrag van € 400 aan Living With Hope. Dankzij deze donatie kunnen we meer wetenschappelijk onderzoek ondersteunen en de kennis over alvleesklierkanker vergroten.

Back To Top