Ga naar hoofdinhoud

Living With Hope werkt met anderen samen om de overlevingskansen voor mensen met alvleesklierkanker te verbeteren.

De Dutch Pancreatic Cancer Group (DPCG) is de Nederlandse organisatie van zorgprofessionals op het gebied van alvleesklierkanker. De DPCG is een multidisciplinaire werkgroep van gastrointestinaal chirurgen, maag-darm-lever-artsen, medisch oncologen, radiologen, radiotherapeuten, pathologen, diëtisten en verpleegkundig specialisten. Het gezamenlijke doel is de behandeling van pancreas- en periampullaire tumoren te verbeteren. Dit doel wil de DPCG bereiken door medisch wetenschappelijk onderzoek, een landelijke audit (DPCA) en bij- en nascholing.

Living With Hope werkt nauw samen met de DPCG. De DPCG en Living With Hope willen alle betrokken organisaties samenbrengen die een rol spelen rondom patiënten met kanker in en rond de alvleesklier. Living With Hope neemt deel aan het bestuur en de wetenschappelijke commissie van de DPCG. Living With Hope ondersteunt wetenschappelijk onderzoek dat bijdraagt aan een betere kwaliteit van zorg en behandeling van mensen met alvleesklierkanker. Hiertoe beoordeelt Living With Hope wetenschappelijk onderzoek op het gebied van alvleesklierkanker vanuit patiëntenperspectief.

Deltaplan Alvleesklierkanker is een samenwerking, opgericht door de Maag Lever Darm Stichting, de Dutch Pancreatic Cancer Group en het patiëntenplatform Living With Hope. Het Deltaplan wil wetenschappelijk onderzoek versnellen, de handen ineenslaan om de beste behandeling voor iedereen beschikbaar te maken en te werken aan een betere kwaliteit van leven voor patiënten.

Living With Hope is aangesloten bij de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). In de federatie werken 19 kankerpatiëntenorganisaties samen op overkoepelende thema’s zoals samen beslissen, expertzorg en kwaliteit van leven.

Dankzij de inkomsten uit subsidies, giften en donaties kan Living With Hope haar werk doen. Vooral dankzij subsidie van KWF Kankerbestrijding.

Back To Top