Ga naar hoofdinhoud

Living With Hope werkt samen met alle betrokkenen om de overlevingskansen voor mensen met alvleesklierkanker te verbeteren.

De Dutch Pancreatic Cancer Group (DPCG) is de Nederlandse organisatie van zorgprofessionals op het gebied van alvleesklierkanker. De DPCG is een multidisciplinaire werkgroep van gastrointestinaal chirurgen, maag-darm-lever-artsen, medisch oncologen, radiologen, radiotherapeuten, pathologen, diëtisten en verpleegkundig specialisten. Living With Hope is lid van het bestuur van de DPCG en zorgt voor inbreng van het patiëntenperspectief.

Support Casper is een initiatief van prof. dr. Casper van Eijck. Hij richt zich met name op onderzoek naar immuuntherapie en virotherapie.

Deltaplan Alvleesklierkanker is een samenwerking, opgericht door de Maag Lever Darm Stichting, de Dutch Pancreatic Cancer Group en het patiëntenplatform Living With Hope. Het Deltaplan wil wetenschappelijk onderzoek versnellen, de handen ineenslaan om de beste behandeling voor iedereen beschikbaar te maken en te werken aan een betere kwaliteit van leven voor patiënten.

Living With Hope is aangesloten bij de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). In de federatie werken 19 kankerpatiëntenorganisaties samen op overkoepelende thema’s zoals samen beslissen, expertzorg en kwaliteit van leven.

Dankzij de inkomsten uit subsidies, giften en donaties kan Living With Hope haar werk doen. Onder meer dankzij subsidie van KWF Kankerbestrijding.

Back To Top