Skip to content

Living With Hope kijkt terug op een geslaagde Lotgenotendag Alvleesklierkanker. In het Postillion Hotel in Bunnik kwamen we op 9 december 2023 met zo’n 100 mensen bijeen om alles wat met het leven met alvleesklierkanker te maken heeft te bespreken.  

Er werd veel informatie gegeven over voeding en bewegen, chirurgie en chemotherapie. En vele emoties werden gedeeld, van patiënten en hun naasten. Eenzaamheid, machteloosheid, iedereen die met alvleesklierkanker in aanraking komt, krijgt er mee te maken. Conclusie van de dag: uiteindelijk gaat het om de liefde.

Terugblik

Tijdens de Lotgenotendag Alvleesklierkanker zijn video’s, verslagen van de deelsessies en foto’s gemaakt. Deze informatie vind je hieronder.

  • Gezamenlijke ochtendsessie met welkom, informatie over voeding en bewegen, Deltaplan Alvleesklierkanker en informatie van Living With Hope: ga naar de video.
  • Deelsessie palliatieve zorg – omgaan met pijn en emoties: ga naar de video.
  • Deelsessie chemotherapie – Folfirinox, bijwerkingen en alternatieven: ga naar het verslag.
  • Deelsessie chirurgie – ervaringen en nieuwe ontwikkelingen: ga naar het verslag.
  • Deelsessie naasten – hoe ga je om met je eigen emoties terwijl je ook sterk wilt zijn voor je naaste: ga naar het verslag.
  • Het panel van experts op het gebied van behandeling en verzorging rondom alvleesklierkanker beantwoordt vragen van patiënten en hun naasten: ga naar de video.

De informatie in de verslagen en video’s is de actuele informatie op 9 december 2023. Eventuele nieuwe ontwikkelingen en wijzigingen daarna zijn niet meer verwerkt.

Video’s gemaakt door Claudia Harkema. Foto’s: Captured by Herman.

2023_12_09 Ontvangst

Ontvangst bezoekers Lotgenotendag Alvleesklierkanker.

2023_12_09 Welkom

Welkom door Frank Köhler, voorzitter Living With Hope.

2023_12_09 Voeding en bewegen

Els de Vries-Verweij en Marijke de Leeuwerk geven informatie over voeding en bewegen bij en na alvleesklierkanker: wat kun je zelf doen om de kwaliteit van je leven te verbeteren?

2023_12_09 Deltaplan

Yvette Moerings presenteert het Deltaplan Alvleesklierkanker.

2023_12_09 Living With Hope

Miranda van Kuik geeft informatie over het patiëntenplatform Living With Hope.

2023_12_09 Lunch

Bezoekers met elkaar in gesprek tijdens de lunch.

Saskia Luelmo en Marjolein Homs (rechts) tijdens deelsessie chemotherapie bij alvleesklierkanker.

Tijdens een van de deelsessies kregen bezoekers informatie over chemotherapie – Folfirinox, bijwerkingen en alternatieven van Marjolein Homs en Saskia Luelmo.

2023_12_09 Pauze

Bezoekers met elkaar in gesprek tijdens de pauze.

2023_12_09 expertpanel

Het panel van experts op het gebied van behandeling en verzorging rondom alvleesklierkanker met van links naar rechts prof. dr. Hjalmar van Santvoort, prof. dr. Hanneke Wilmink en dr. ir. Marjolein Homs beantwoordt vragen van patiënten en hun naasten, onder begeleiding van presentator Klaas Drupsteen.

Back To Top